Pissa på en tvåhundrakronorssedel.

Nyligen presenterades hur Sveriges nya mynt och sedlar ska se ut. Motiven för samtliga sedlar kommer att ändras helt och en onödig tvåhundrakronorssedel kommer att införas. Enkronan och femkronan samt det nya och helt onödiga tvåkronorsmyntet som införes kommer att vara tillverkade av kopparpläterat stål. Mina reflektioner angående det här är ju först och främst att det känns väldigt onödigt att byta ut samtliga sedelmotiv. Om det bara handlar om nya säkerhetsdetaljer så ska det inte finnas några hinder för att behålla de klassiska motiven.

Självklart så blev det ju hälften/hälften med män och kvinnor, så det blev lite politiskt korrekt och ”jämställt” på det viset. Samtidigt som jag är väldigt glad över att det inte blev Zlatan Ibrahimovic som fick pryda hundralappen så förstår jag ärligt talat inte vad som egentligen var så märkvärdigt med kärringen Greta Garbo. Hon medverkade i några gamla, dassiga, tråkiga och fisförnäma filmer där hon spelade diviga och horiga roller. Jag har inte sett skiten hon medverkade i och har ingen lust att göra det heller, men det är i alla fall intrycket jag har av den gamla skatan. Tack och lov är hon ”dö å opprotten” för länge sedan… Nog om den äckliga fittkärringen nu.

Har ni förresten tänkt på att det är ganska vanligt med en hög koncentration av hundralappar i bankomaterna? Det kan till exempel hända att man får fem stycken hundralappar istället för en femhundralapp. Samma sak kommer det att bli med denna tvåhundralapp eftersom koncentrationen av denna sedel i bankomaten säkert inte kommer vara särskilt stor. För att inte tala om att det blivit mer ovanligt att folk handlar med papperspengar överhuvudtaget. Eftersom nästan alla svenskar är emot att gå med i EMU samarbetet, eftersom dom vet vilken pissig valuta Euron är så vill politikerna ändå kunna förändra vår valuta så att den blir så lik Euron som möjligt. En tvåhundrakronorssedel eller ett tvåkronorsmynt är inte praktiska på något sätt utan det handlar enbart om att följa Euro-standard. I vilket fall som helst så kommer skiten att införas om tre år.

Hade sedelhelvetet sett ut såhär så hade jag varit lite mer nöjd i alla fall.

_____________________ Nya sedelmotiv ____________________
Valör: 20 kronor – Personmotiv: Astrid Lindgren. Miljömotiv: Småland.
Valör: 50 kronor – Personmotiv: Evert Taube. Miljömotiv: Bohuslän.
Valör: 100 kronor – Personmotiv: Greta Garbo. Miljömotiv: Stockholm.
Valör: 200 kronor – Personmotiv: Ingmar Bergman. Miljömotiv: Gotland.
Valör: 500 kronor – Personmotiv: Birgit Nilsson. Miljömotiv: Skåne.
Valör: 1000 kronor – Personmotiv: Dag Hammarskjöld. Miljömotiv: Lappland.

Lämna ett svar