Installera Twitter Anywhere på ditt WordPress-nätverk

Jag har installerat Twitter Anywhere över hela danfun.net. Så nu är det hur lätt som helst att länka till Twitter konton (Bland annat, det finns många andra Anywhere-funktioner). Du behöver bara skriva ett ”@” tecken följt av personens användarnamn på Twitter så länkas det automatiskt och kommer upp en javascript ruta med information om kontot och ”follow” knapp. Det finns även t.ex. Twitter boxes som man kan installera mha. Twitter Anywhere, så att man kan tweeta ett blogginlägg direkt från sidan.

Så gjorde jag:

Jag började med att skapa en Twitter applikation med läs/skriv rättigheter. Sedan laddade jag ner WordPress tillägget Add Twitter Anywhere. Jag ändrade i php-filen ”Addtwitteranywhere.php” och skrev in applikationskoden direkt efter ”http://platform.twitter.com/anywhere.js?id=”, sedan installerade jag tillägget i mu-plugins mappen för att det skulle köras automatiskt över hela siten. Normalt klistrar man in javascript för applikationskoden i sin ”header” fil, men då fungerar det ju bara på själva huvudsidan. På det viset jag gjorde så fungerar det på ALLA bloggar i nätverket och oavsett vilket tema man använder.

Works like a charm!

Läs mer om Twitter Anywhere

Lämna ett svar