Musiktips: Raubtier – Pansargryning

Nyligen släppte industrimetalbandet Raubtier sitt fjärde album. Som vanligt är det tung musik med krigiska och i vissa fall till synes nationalistiska texter. Gästartister som medverkar är Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) och Snowy Shaw (Notre Dame, Cans, ex-Mercyful Fate).

Det är tolv riktigt bra låtar på det här albumet, men min favoritlåt är Opus magni.

En textrad från ovan nämnda låt:

Kämpa dig lös från massorna som blundar, tiden är knapp men än finns tid att slåss! Vi tål ta klös från världsordningens hundar – ty de ska aldrig någonsin kuva oss.

image

LÅTLISTA
1. Dieselrök
2. Jaga Hårt
3. Pansarmarsch
4. Från Min Kalla Döda Hand
5. Raptor
6. Flugornas Herre
7. Leviatan
8. Qaqortoq
9. Bränder
10. Opus Magni
11. Skjut, Gräv, Tig
12. Innan Löven Faller

Jag är ingen direkt recensent, utan det enda jag kan säga är att jag gillar det jag hör och att Pansargryning är minst lika bra som Raubtiers tidigare album. Det är lite som med death metal bandet Cannibal corpse. Man vet alltid vad man får och Ibland kan det faktiskt vara skönt med band som inte ändrar stil/sound inför varje album och kör på ett väl beprövat tema, utan att det för den sakens skull känns uttjatat. I Raubtiers fall fungerar det riktigt bra.

[youtube J-wS5xviDvs]

2 svar på ”Musiktips: Raubtier – Pansargryning”

  1. […] Musiktips: Raubtier – Pansargryning blogg.danfun.net/2014/02/08/mus… […]

Lämna ett svar