Wazzup bloggers?

Du vet väl om att du i dina inlägg kan infoga både bilder, ljud, video och flashfiler? Detta gör du med hjälp av tilläggen: Post video players slideshow and photo galleries (Cincopa media engine) och Kimili flashembed. Det är så enkelt att ett barn klarar av det (Så ni klarar det alltså :D). Med Cincopa kan man antingen klicka på en liten knapp för att infoga enstaka bilder eller andra mediafiler från sitt Cincopa konto, som du ska ha skaffat innan du kan göra någonting med denna plugin, eller så kan du få en kodsnutt för att klistra in hela mediaarkiv på WordPress sidor eller i blogginlägg. För att skapa en sida för detta ändamål så behöver du bara klicka på Sidor – Skapa ny i din kontrollpanel.

Cincopas ”shortcodes” ser ut ungefär såhär: [ cincopa -sifferkod- ]
Skaffa ett konto nu: http://www.cincopa.com

Eller om du snabbt och enkelt vill bädda in videofiler från t.ex. Youtube, BlipTV eller vilken annan sida som helst så skriver du bara:

[ videosidans namn -sifferkod- ] , t.ex. fast utan mellanslag såklart.

Du vet väl om att du i dina inlägg kan länka direkt till låtar på Spotify?

Exempel: [ spotify:track:3nlhaVI3vj222uuu5SHm9Q ] fast du skippar mellanrummen innan klamrarna.

Så ser det ut: [spotify:track:3nlhaVI3vj222uuu5SHm9Q] Sedan kan du även ha en lista i din sidopanel med alla låtar du har länkat till. Det är bara att gå in på Widgets och dra WP-Spotify till en lämplig plats i Sidebar.

Dessutom så skulle jag vilja ”plugga” några riktigt bra hemsidor som innehåller massor av bra tips och intressanta tillägg för WordPress. Möjligheterna att skräddarsy och förändra sin blogg/hemsida är oändliga med WordPress. Här har ni några intressanta sidor som ni kan läsa igenom om ni vill modifiera eran blogg på Danfun och göra den lite mer egen och speciell:

WPMU.org är en riktigt intressant sida att läsa på. Speciellt deras avdelning för tillägg innehåller en hel tips på olika riktigt bra tillägg som du kan ha nytta av på din blogg.

Man kan dessutom registrera ett betalande medlemsskap på deras sida WPMU DEV (”Developer”, förmodligen). Då får man tillgång till massor av exklusiva ”premium” tillägg, varav många är otroligt svåra att hitta en gratisversion av. Jag har inte råd att registrera mig där men det verkar ganska lockande ändå. Ett riktigt bra tips från mig till dig i vilket fall.

Hela communityt här på danfun.net bygger på en tilläggsamling för WordPress som heter Buddypress. Eftersom BP (Kallar det så i fortsättningen) är aktiverat över hela nätverket på danfun.net så kan du i princip själv skapa ett helt eget community, och bjuda in medlemmar till det. Om du och dina finniga polare har en CS guild eller någonting annat intressant så kan ni skriva om detta i bloggen, man kan nämligen ha flera stycken aktiva skribenter på en blogg.

Det är bara att välja ett Buddypress kompatibelt tema under Utseende – Teman i din kontrollpanel, eftersom BP inte fungerar med ett vanligt WordPress tema. Sedan kan man skräddarsy detta community hur mycket som helst med olika tillägg som finns tillgängliga som fungerar tillsammans med BP. Grunderna vet du ju nu, resten får du klura ut själv. Eller fråga de kunniga människor på BP:s forum om du kör fast rejält.

Lämna ett svar