Box istället för inkast?

Det känns som att brevinkasten kommer att slopas inom en snar framtid. Det har länge varit på tapeten hur utarbetade alla brevbärare påstås vara, hur synd det är om dom när dom måste gå i trappor eller sträcka på sig lite för att dela ut post i brevinkast som ligger i fel höjd. Nyligen blev jag tillfrågad av Skatteverket att skicka in mitt lägenhetsnummer till dom. Jag skickade in denna information och kort därefter har helt plötsligt ”trappor” försvunnit ur min folkbokförda adress, för att ersättas av lägenhetsnummer. Jag kan inte tolka detta på något annat vis än att vi snart kommer få postboxar istället för brevinkast. Jag tycker det är ett rejält nerköp och det kan ju mycket väl hända att någon riktig hjälte får för sig att bedriva skadegörelse emot och sabotera dessa boxar, eller att stjäla saker ur dom. Annars så ser jag INGEN SOM HELST anledning till varför detta nya adressystem skulle underlätta för Skatteverket på något som helst vis. Gör ni?

Hade det inte varit för att dom TOG BORT antalet trappor ur adressen så hade man ju kunnat tro att det skulle bli någon kombinerad variant i stil med paket i boxen och brev i inkastet. Det finns väl redan postboxar på vissa håll i landet vad jag vet, men att hela landet skulle gå över till det och slopa brevinkast helt tycker jag är väldigt fel. Det här var bara en liten fundering jag hade i alla fall, som jag inte tror är alldeles för långt ifrån sanningen.

Lämna ett svar