Fazer fegar ur och tar bort kinesfigur från godisförpackning

Å fan vad länge den fick vara kvar trots allt! Men nu har Fazer bestämt sig för att ändra förpackningen och ta bort kinesfiguren från sitt godis Kina, det var nämligen någon politiskt korrekt tönt till journalist som fått för sig att den tecknade figuren skulle vara rasistisk och skrev om detta. Självklart så är Fazer rädda som harkrankar för negativ press och vågar inte ta fighten emot journalister som är helt fel ute. Nu blev dom ju anklagade för ”rasism” och det är det absolut värsta man kan bli anklagad för. Så Fazer bajsar på sig av rädsla för att sedan ändra förpackningen på en nanosekund.

Så nu är det mer eller mindre fastslaget att man inte får låta en glad och stiliserad tecknad figur pryda godisförpackningar, om nu inte figuren har vit hudfärg förstås. Minns du den svarta pojken på Nötcréme påsen eller varför inte det glada lakritstrollet som tidigare prydde alla Fazers Lakritsi godisar? underligt att det alltid är så jävla viktigt med mångfald annars, det ska vara så många svarta personer eller araber på reklam-affischer eller välkomstskyltar för städer som möjligt.

Detta gäller alltså inte i godisvärlden? Vilka jävla rasister Fazer är som inte strävar efter mångfald! Ska dom inte gå hela vägen redan nu och ändra namnet på godisen också? Kina kan den ju inte heta, då gör man ju narr av ett helt land om man säljer en sötsak med puffat och chokladtäckt ris under namnet Kina. En berättigad fråga till Fazer borde ju vara – har ni ingen som helst stolthet över era produkter? Det fanns ingenting som var rasistiskt med den där figuren utan det var bara en tecknad, glad kines. Precis som att det inte fanns någonting alls som var rasistiskt med lakritstrollet som förut prydde Lakritsi produkterna.

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/article1547205/Fazer-andrar-Kina-forpackning.html

Lämna ett svar