Kurt Olsson är död!

Läste alldeles nyss att Lasse Brandeby har avlidit efter en längre tids sjukdom. Han var en härlig och rolig person med en speciell göteborgsk humor, som bjöd på sig själv. Nästan alla svenskar känner till hans karaktär Kurt Olsson, den egenkära och excentriske reportern samt tv-presentatören som har en hunsad assistent vid namn Arne och även en egen damorkester. Dessutom spelade han Rolf Allan Mjunstedt i Rena rama Rolf som är den svenska versionen av sitcomen The honeymooners. Det finns vissa likheter mellan originalserien och den svenska versionen men Brandeby lyckades göra rollen riktigt egen, försvenskad och framförallt göteborgsk med sin speciella stil och humor.

[youtube 8ztVZL0FlgA 627 350]
[youtube ZhXPZftKIcg 627 350]
[youtube SQ0zK5I16Jw 627 350]

Lämna ett svar